Auditori Caputxins de Figueres
Figueres 600x400

Amb motiu d’una epidèmia de pesta, el poble de Figueres aixecà, l’any 1348, una capella dedicada a Sant Roc al lloc anomenat la Muntanyeta. Més de dues dècades més tard, la vila demanà als caputxins que s’establissin a la ciutat i els cediren l’espai de l’antiga capella de Sant Roc, on construïren el seu propi convent. No obstant això, l’any 1753, s’aprovà la construcció del Castell de Sant Ferran obligant els frares caputxins a desplaçar-se a un nou emplaçament que els fou cedit al rec Arnau.

L’any 1760 s’inaugurà el nou convent de caputxins, el qual comptà amb ajut reial per a la seva construcció. La desamortització de Mendizábal (1835) provocà l’exclaustració dels frares i, des d’aleshores, el convent va passar a tenir diversos usos (entre els quals, caserna de la Guàrdia Civil i magatzem municipal).

Durant el període 2011-2015 es van realitzar feines de rehabilitació per convertir l’edifici en l’auditori que és avui en dia. A més, en el decurs de les obres, es van descobrir dues pintures murals dels segles XVIII i XIX que ja llueixen restaurades. La sala principal de l’auditori aprofita l’espai que ocupava l’antiga església i té capacitat per a 205 espectadors.

icon right nCom arribar-hi