ticket CB
David Alegret, tenor
Rubén Fernández Aguirre, piano
Cançons de Zamacois, Llongueres, Mompou, Toldrà, Serra, Parra, Montsalvatge, Blancafort, Bonet i Pujol
Dissabte 10 d'agost 20 h
sold out
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
El concert homenatja tres figures cabdals de la literatura del nostre país: Tomàs Garcés, Josep Carner i Mercè Rodoreda, amb cançons escrites per contemporanis seus i també per contemporanis nostres, obres d'esperit mediterrani plenes de lirisme, elegància i contenció.
L'obra destacada
“I me'n vaig. Poso la lleva / i em tanco dintre la meva / illa dels lliris vermells.” El primer cicle de cançons en català per a veu i piano d'Hèctor Parra, Illa dels lliris vermells, el primer quadern del qual s'estrenarà a la Schubertíada, posa música a cinc poemes de Mercè Rodoreda triats del recull Agonia de llum.
 
icon programRepertori
 
Cançons a partir de Vint cançons de Tomàs Garcès
Joaquím Zamacois - Cançó de la nit de Sant Joan
Joan Llongueres - Cançó de la nit d’agost
Frederic Mompou - Cançó de la fira
Eduard Toldrà- Cançó de l’amor que passa | Cançó de l’oblit
Joaquim Serra - Cançó del port II
Xavier Montsalvatge - Cançó amorosa
Manuel Blancafort - Cançó de l’amor primera
Narcís Bonet - Cançó del port III
Francesc Pujol - Cançó del caminant
Eduard Toldrà
Els obercocs i les petites collidores
Cançó incerta
Recança
Canticel
Cocorococ!
Hèctor Parra
Illa dels lliris vermells (primer quadern)
Estrena mundial
 
David Alegret
David Alegret

Nascut a Barcelona, va estudiar Medicina abans de dedicar-se a la música. Va estudiar al Conservatori Superior de Música de Barcelona i, posteriorment, a la Musik Akademie de Basilea. S'ha especialitzat en el repertori de Rossini i Mozart, i ha cantat Così fan fan tutte, Don Giovanni, Die Entführung aus dem Serail, La Cenerentola, Il Barbiere di Siviglia o Semiramide. També ha interpretat oratori, des de Monteverdi a Honnegger, particularment Bach, Händel, Mozart, Mendelssohn i Haydn. El recital de cançó és un format que s'adapta perfectament a les seves facultats vocals i als seus gustos personals; ha adquirit un ampli repertori de compositors com Schubert, Schumann, Beethoven o Strauss. A causa de les seves arrels i la seva identificació amb el gènere, la cançó catalana té un paper important en el seu repertori, i interpreta obres de compositors com Toldrà, Mompou, Joan, i Ricard Lamote de Grignon entre d'altres.

Rubén Fernández Aguirre
Rubén Fernández Aguirre

Neix a Barakaldo (Biscaia). Deixeble de Félix Lavilla, s'especialitza en acompanyament de cantants a Viena i Munic i rep els consells de Wolfram Rieger. Pianista habitual de cantants com Carlos Álvarez, Lisette Oropesa, Ismael Jordi, Sabina Puértolas, David Alegret o Javier Camarena, també ofereix recitals amb Sonya Yoncheva, Martina Serafin o Celso Albelo entre altres. Actua en la majoria dels teatres i festivals espanyols, així com en la Staatsoper i el Musikverein de Viena, el Rossini Opera Festival de Pesaro, els Festivals de Savonlinna i Bregenz o Sala Tchaikovsky de Moscou. Defensor del patrimoni musical, recupera les cinc òperes de saló del sevillà Manuel García i entre la seva discografia destaquen “Granados Songs Integral”, “Ametsetan”, “Carneriana”, “La Seduzione”, la integral de cançons d'Antón García Abril i “Ensueños”. El seu últim llançament discogràfic “Los cisnes en Palacio” presenta cançons d'Emilio Arrieta.