Patricia Cordero, violí
Cristina Cordero, viola
Montserrat Egea, violoncel
Jorge Martínez, contrabaix
Juan Barahona, piano
Obres de Schubert
Dissabte 13 de juliol 20:00 h
sold out
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Trio per a cordes en si bemoll major, D. 471
Sonata per a viola i piano, D. 821, “Arpeggione”
Impromptu n. 1 en do menor, D. 899/1
Impromptu n. 3 en sol bemoll major, D. 899/3
Quintet per a piano en la major, D. 667, “La truita”
 
Patricia Cordero
Patricia Cordero

Nascuda a Madrid el 2000 i formada a l'Escola Superior de Música Reina Sofia, ha guanyat, entre altres, el segon premi en el XXV Concurs Andrea Postacchini i el primer en el VIII Premi Francesco Geminiani. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres espanyoles, destacant la seva interpretació del concert per a dos violins de Bach al costat d'Anne-Sophie Mutter i l'Orquestra de Cambra Viesgo. Apassionada intèrpret de música de cambra, ha participat en festivals a Europa, col·laborant amb artistes de la talla d'Ivan Moniguetti, Nobuko Imai i Rainer Schmidt. Des de setembre de 2023, és membre de l'Acadèmia de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera.

Cristina Cordero
Cristina Cordero

Destacada per "la qualitat del seu so" i la seva "solvència musical i interpretativa", la jove violista Cristina Cordero (Madrid, 1998) s'està consolidant com una intèrpret versàtil, sol·licitada com a solista i com a músic de cambra. Ha participat en prestigiosos festivals com Verbier Festival, Schloss Elmau Festival o el Festival Emergents, sent a més convidada amb regularitat per a col·laborar amb ensembles i grups de cambra per tota Europa. Ha actuat com a solista juntament amb orquestres com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o l'Orquesta Filarmónica de Castilla-La Mancha, i en algunes de les sales més importants d'Espanya com el Teatro Real, el Palau de la Música Catalana o l'Auditori de Barcelona. Des de 2022, Cristina és Catedràtica de Viola en el Conservatorio Superior de Música d'Aragó.

Montserrat Egea
Montserrat Egea

La seva afició per la música va començar en els assajos de pasdobles i sarsueles de la banda de Toledo, la seva ciutat natal. Des dels seus inicis ha rebut premis en nombrosos concursos, destacant el primer premi en el Concurs JJMM d'Espanya (2016), que la va portar a debutar com a solista amb la ORTVE. Les seves primeres passes van ser guiades per María Casado i Asier Polo. Entre 2017 i 2022 va estudiar a l'Escola Superior de Música Reina Sofia. Allà va ser membre del quartet de corda Óscar Esplá, rebent la menció al grup de cambra més excel·lent en 2019 i 2020. En 2022 es va incorporar a l'Acadèmia de la Staatskapelle de Berlín i des d'agost d'aquell any és membre de l'Orquesta Nacional de España.

Jorge Martínez
Jorge Martínez

Després de finalitzar els seus estudis al Real Conservatori Superior de Música de Madrid i complementant-lo amb la Kunstuniversität de Graz, va realitzar el màster de Música en la Robert Schumann Hochschule de Düsseldorf. Ha estat membre de nombroses orquestres sota la batuta de directors com Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Vasily Petrenko, Daniel Harding o Marc Minkowski. Entre els anys 2018 i 2022 va ser ajuda de solista de l'Orquestra Sinfònica del Gran Teatre del Liceu i professor titular de contrabaix i de música de cambra en la Fundació Conservatori Liceu. Actualment és membre de l'Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya i professor de contrabaix a l'Escola Superior Fòrum Musikae.

Juan Barahona
Juan Barahona

Nascut el 1989, inicia els seus estudis de piano a Oviedo als sis anys. Després d'estudiar a l'Escuela Superior de Música Reina Sofía, es trasllada a Londres per estudiar al Royal College of Music. Posteriorment, continua la seva formació a la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena. Actualment, compagina la seva activitat docent a l'Escola Superior de Música Reina Sofía amb una àmplia activitat internacional com a solista i com a músic de cambra, que l'ha dut a actuar a sales com el Wigmore Hall, l'Auditorio Nacional de Madrid, el Palau de la Música Catalana, la Fundación Juan March y el Ateneu de Bucarest, a més d'haver fet gires de concert per Llatinoamèrica i Xina.