ticket CB
Andrè Schuen, baríton
Daniel Heide, piano
Lieder de Brahms i Mahler
Divendres 23 d'agost 20:30 h
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
Després d'haver interpretat a Vilabertran els cicles Lieder eines fahrenden Gesellen, Rückert-Lieder i Kindertotenlieder, Andrè Schuen i Daniel Heide continuen el seu recorregut per l'obra liederística de Gustav Mahler interpretant una selecció de l'àmplia col·lecció Des Knaben Wunderhorn. En aquesta ocasió, els artistes reuneixen el compositor bohemi amb un dels compositors més influents de l'època a Viena, Johannes Brahms.
L'obra destacada
El recull de poesia popular Des Knaben Wunderhorn va ser el punt de partida de la música de Mahler (les cançons, però també les simfonies) durant un període de més de quinze anys. Històries de guerra, d'amor, de fantasmes i, alhora, l'espiritualitat més profunda, seran les protagonistes de la selecció que escoltarem.
 
icon programRepertori
 
Johannes Brahms
Vier ernste Gesänge
Gustav Mahler
Revelge
Wo die schönen Trompeten blasen
Lied des Verfolgten im Turm
Gustav Mahler
Der Schildwache Nachtlied
Rheinlegendchen
Zu Straßburg auf der Schanz
Urlicht
Johannes Brahms
Geheimnis, op. 71/3
Verzagen, op. 72/4
Auf dem Kirchhofe, op. 105/4
Lerchengesang, op. 70/2
Wie bist du meine Königin, op. 32/9
Mondenschein, op. 85/2
Entführung, op. 97/3
 
Andrè Schuen
Andrè Schuen

Originari del Tirol del Sud (Itàlia), va créixer parlant tres llengües (ladí, italià i alemany), una versatilitat que es reflecteix en el seu repertori. Tot i que va començar estudiant violoncel, va estudiar posteriorment cant al Mozarteum de Salzburg amb Horiana Branisteanu i Wolfgang Holzmair, graduant-se el 2010. Des de llavors fins el 2014 va formar part de l'Òpera de Graz. Amb el seu company de lied Daniel Heide, se'l pot escoltar en auditoris com el Wigmore Hall de Londres, la Schubertiade, la Schubertíada, el Prinzregententheater de Munic, el Concertgebouw d'Amsterdam o el Konzerthaus de Viena. Els seus papers d'òpera inclouen Guglielmo (Cosí fan tutte), Figaro i el Comte d'Almaviva (Les noces de Figaro), Don Giovanni, Ievgueni Oneguin o Wolfram (Tannhäuser). Des de 2021 és artista en exclusiva per a Deutsche Grammophon. El seu enregistrament de Schwanengesang (novembre 2022) va guanyar un premi Opus Klassik.

Daniel Heide
Daniel Heide

És un dels pianistes acompanyants i de cambra més sol·licitats de la seva generació, que ofereix concerts per tota Europa i Àsia des de la seva graduació a la Hochschule für Musik “Franz Liszt” de Weimar. Entre els seus cantants habituals hi ha Andrè Schuen, Christoph Prégardien, Roman Trekel, Katharina Konradi i Konstantin Krimmel. En el terreny de la música de cambra ha fet concerts amb solistes com Tabea Zimmermann, Antje Weithaas, Wolfgang Emanuel Schmidt o Konstanze von Gutzeit. El seu CD “Poêmes” amb la mezzosoprano Stella Doufexis, amb cançons de Claude Debussy, va rebre el Premi de la Crítica Discogràfia Alemanya 2013 i des de llavors els seus enregistraments han rebut diversos premis, entre ells un ECHO Klassik 2016 o dos Opus Klassik, el 2019 i el 2022, amb Andrè Schuen. Des del 2011 dirigeix el cicle de concerts Der Lyrische Salon a Weimar.