Erika Baikoff, soprano
James Baillieu, piano
Lieder de Schubert, Korngold i Marx, i romanços de Rimski-Kórsakov, Txaikovski i Rakhmàninov
Concert inaugural
icon dayDimecres 16 d'agost 20:30 h
ticket
sold out
Impacte. La Schubertíada té un gran historial presentant joves talents. En aquest sentit, els darrers anys han estat de molt bona collita, i podem anticipar que el debut d’Erika Baikoff serà un dels més impactants. D’aparença fràgil, aquesta soprano nord-americana d’origen rus sorprèn per un temperament artístic rotund, els seus recitals són d’una intensitat i apassionament poc freqüents. Una vetllada de lied diferent que mostrarà nous camins en el concert inaugural a Vilabertran.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Atys, D. 585
Der Zwerg, D. 771
Eric Wolfgang Korngold
Sechs einfache Lieder, op. 9 (selecció)
Joseph Marx
Selige Nacht
Nocturne
Traumgekrönt
Nachtgebet
Pierrot Dandy
Nikolai Rimski-Kórsakov
La nimfa, op. 56/1
Somni d'una nit d'estiu, op. 56/2
Piotr Ílitx Txaikovski
Oblidar tan aviat
Si ho hagués sabut, op. 47/1
Cançó de bressol, op. 16/1
Serenata, op. 63/6
Al ball, op. 38/3
Per què?, op. 6/5
Serguei Rakhmàninov
Sis romanços, op. 38
 
Erika Baikoff
Erika Baikoff

La soprano russo-americana Erika Baikoff s'ha graduat recentment en el Lindemann Young Artist Development Program de la Metropolitan Opera; en el marc d'aquest programa va cantar els papers de Xenia (Boris Godunov) i Barbarina (Le nozze di Figaro). Entre 2018 i 2020 va ser membre de l'Studio de l'Òpera Nacional de Lió. El 2022 va debutar a la Schubertíada i a la Chamber Music Society del Lincoln Center. El 2019 va rebre el primer premi en el Concurs Internacional de Lied Helmut Deutsch i en el Concurs Nadia et Lili Boulanger. És alumni de l'Atelier Lyrique del Festival de Verbier, en el qual va cantar Musetta (La Bohème), i de la Académie Vocal Residency del Festival d'Ais de Provença. Té una diplomatura en Humanitats de la Universitat de Princeton i un màster en Música de la Guildhall School of Music and Drama.

James Baillieu
James Baillieu

Descrit per The Daily Telegraph com un “fora de sèrie”, James Baillieu és un dels pianistes de música de cambra i cançó més importants de la seva generació. Ha fet recitals en solitari i de cambra a tot el món i col·labora amb una àmplia gamma de cantants com Benjamin Appl, Jamie Barton, Ian Bostridge, Allan Clayton, Annette Dasch o Lise Davidsen. És un convidat habitual de molts dels auditoris més prestigiosos del món, incloent-hi el Carnegie Hall de Nova York, el Wigmore Hall i el Barbican Centre de Londres, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Konzerthaus i la Pierre Boulez Saal de Berlín, la Konzerthaus i el Musikverein de Viena, el Bozar de Brussel·les, la Philharmonie de Colònia i la Laeiszhalle d'Hamburg. Com a programador, ha comissariat nombrosos festivals de música de cambra i de cançó, incloent-hi cicles per al Festival de Brighton, el Wigmore Hall, la BBC Radio 3 o el Verbier Festival.