Joan Seguí, orgue
Cristina Cordero, viola
Oriol Prat, violoncel
Jaume Guri, violí
Obres de Bach i Reger
En el 150è aniversari de Max Reger (1873 - 1916)
ticket
sold out
Diàleg majestuós. En el tradicional concert a la Basílica de Castelló d’Empúries, la imponent “Catedral de l'Empordà”, posem sempre en el centre musical el magnífic orgue i el seu so majestuós. Enguany el diàleg entre orgue i instruments solistes (violí, viola i violoncel) tindrà com a protagonistes Johann Sebastian Bach i Max Reger, del qual se celebra el 150è aniversari del naixement. En la línia habitual de la Schubertíada, en aquest concert escoltarem alguns dels talents més destacats del panorama musical català.
 
icon programRepertori
 
Johann Sebastian Bach
Toccata en re major, BWV 912
(arranjament per a orgue de Max Reger)
Max Reger
Suite per a viola n. 1 en sol menor, op. 131d/1
Johann Sebastian Bach
Suite per a violoncel n. 2 en re menor, BWV. 1008
Max Reger
Preludi i fuga en sol menor, op. 117/2
Preludi i fuga en la menor, op. 117/7
Johann Sebastian Bach
Preludi i fuga en re menor, BWV. 532
 
Joan Seguí
Joan Seguí

Nascut a Barcelona el 1996, el 2005 entra a formar part de l’Escolania de Montserrat. Durant la seva estada a l'Escolania acompanyà el cor com a organista, tant a Montserrat com arreu d’Europa. Des del 2018 és graduat per l’ESMUC amb Matrícula d’Honor i en col·laboració amb la Universität der Künste de Berlín. Ha realitzat concerts d’orgue en solitari a Espanya, Portugal, Suècia i Alemanya. Col·labora habitualment amb el clave i l’orgue amb diverses orquestres, cors i conjunts. El 2018 va rebre el 1r premi del Cicle-Concurs "El Primer Palau" i el premi de Catalunya Música per la seva interpretació de la Fantasia i Fuga sobre el coral "Ad nos, ad salutarem undam" de Franz Liszt al Palau de la Música Catalana; l'octubre de 2020 va obtenir el primer premi del II Concurso Nacional de Órgano "Francisco Salinas" a Burgos.

Cristina Cordero
Cristina Cordero

Destacada per "la qualitat del seu so" i la seva "solvència musical i interpretativa", la jove violista Cristina Cordero (Madrid, 1998) s'està consolidant com una intèrpret versàtil, sol·licitada com a solista i com a músic de cambra. Ha participat en prestigiosos festivals com Verbier Festival, Schloss Elmau Festival o el Festival Emergents, sent a més convidada amb regularitat per a col·laborar amb ensembles i grups de cambra per tota Europa. Ha actuat com a solista juntament amb orquestres com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o l'Orquesta Filarmónica de Castilla-La Mancha, i en algunes de les sales més importants d'Espanya com el Teatro Real, el Palau de la Música Catalana o l'Auditori de Barcelona. Des de 2022, Cristina és Catedràtica de Viola en el Conservatorio Superior de Música d'Aragó.

Oriol Prat
Oriol Prat

Oriol Prat Sabater va completar el seu màster a la Musikhochschule de Stuttgart amb Claudio Bohórquez. El 2013 va entrar a formar part com a violoncel·lista al Cosmos Quartet, i va treballar amb Lluís Claret. El 2012 va acabar els estudis superiors a l'ESMuC amb Damian Martínez, i va rebre classes de música de cambra amb el Quartet Casals i amb Kennedy Moretti. El 2005 va guanyar el primer premi al Concurs Arjau de Barcelona i el mateix any va començar a tocar a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya; posteriorment, el 2013, va entrar a la Joven Orquesta Nacional de España.

Jaume Guri
Jaume Guri

Inicia els seus estudis amb Marta García i continua a l'ESMUC amb Vera Martínez Mehner i a Basilea amb Rainer Schmidt, Barbara Doll i Amandine Beyer. És membre fundador del Bärhof Ensemble, i participa en festivals com Barcelona Obertura, Ballarte, Músics en Residència d'Alella o Podium Matadepera. Ha estudiat música de cambra amb el Quartet Casals, Kennedy Moretti i Anton Kernjak. El 2018 debuta com a solista a l'Auditori de Barcelona amb l'orquestra de l'ESMUC i el 2022 amb la Kammerorchester Basel. Membre de la JONC durant deu anys, col·labora també amb orquestres i ensembles com Gli Incogniti, Los Elementos, Teatro dei Cervelli, Abchordis, Sestier Armonico i MCO, amb alguns dels quals ha enregistrat diversos CD. També treballa regularment amb la companyia de dansa i grup creatiu Malpelo.