ticket CB
Cosmos Quartet
Katharina Konradi, soprano
Joseph Middleton, piano
Obres de Schubert i Sánchez Verdú
Dissabte 17 d'agost 20:30 h
sold out
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
Una Schubertíada dins la Schubertíada. Així podríem descriure aquest concert, que rememora el que podien ser les primeres schubertíades, amb obres per a piano sol, quartet de cordes i cantades, fetes entre amics i per celebrar la música de Schubert.
L'obra destacada
El compositor José María Sánchez Verdú ens proposa una nova lectura d'alguns dels lieder més coneguts de Schubert, arranjats per a soprano i quartet, a partir d'un encàrrec del Festival de Granada i de la Schubertíada.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Quartet per a cordes n. 10 en mi bemoll major, D. 87
Franz Schubert / José María Sánchez Verdú
Lieder de Schubert per a soprano i quartet
Estrena. Coproducció amb el Festival de Granada
Wandrers Nachtlied I, D. 224
An den Mond, D259
Gretchen am Spinnrade, D. 118
Franz Schubert
Heiß mich nicht reden, D. 877/2
So lasst mich scheiden, D. 877/3
Nur wer die Sehnsucht kennt, D. 877/4
 
Ungarische Melodie, D. 817
Impromptu, D. 899/3
 
Im Frühling, D. 882
Lied der Anne Lyle, D. 830
Frühlingsglaube, D. 686
Rastlose Liebe, D. 138
 
Cosmos Quartet
Cosmos Quartet

Helena Satué i Bernat Prat, violins | Lara Fernández, viola | Oriol Prat, violoncel

Nascut a Barcelona el 2014, el Cosmos Quartet s’ha consolidat com un dels quartets de corda més atractius del panorama cambrístic actual. El 2018 va obtenir els primers premis en els concursos Irene Steels-Wilsing Foundation Competition de Heidelberg i Música de Cambra BBVA Montserrat Alavedra, entre d'altres. El grup ha estat convidat a participar a l'Streichquartettfest de Heidelberg, l'Auditori de Barcelona, la Schubertíada, la Quinzena Musical Donostiarra, el Palau de la Música Catalana, el Wigmore Hall de Londres, el Gent Festival van Vlaanderen a Bèlgica, el Festival Pau Casals, el Festival de Torroella de Montgrí i l’East Neuk Festival a Escòcia. Des de la temporada 2021-22 fins a la 2023-24 són quartet resident al Palau de la Música Catalana, amb un cicle de vuit concerts dedicat a Robert Schumann, Johannes Brahms i Anton Webern. El quartet toca amb instruments construïts ex professo pel prestigiós lutier barceloní David Bagué.

Katharina Konradi
Katharina Konradi

Katharina Konradi va néixer a Bixkek, Kirguizistan, i és la primera soprano d'aquest país que té una carrera internacional com a cantant de lied, concert i òpera. Va fer el seu debut com a Ännchen (Der Freischütz) a l'Òpera Estatal d'Hamburg el 2018 i des de llavors ha estat membre del seu cos estable; tot seguit va debutar a l'Òpera de Dresden, l'Òpera Estatal de Baviera a Munic i el Festival de Bayreuth. Des de llavors ha impressionat el públic i la crítica cantant papers com Pamina (Die Zauberflöte), Marzelline (Fidelio), Gretel (Hänsel und Gretel), Susanna (Le nozze di Figaro), Zerlina (Don Giovanni), Nannetta (Falstaff), Zdenka (Arabella) o Sophie (Der Rosenkavalier). Fa recitals regularment a la Schubertíada, a la Schubertiade de Hohenems/Schwarzenberg, al Wigmore Hall de Londres, la Philharmonie de Colònia, la Heidelberger Frühling o a la Pierre Boulez Saal de Berlín, entre d'altres auditoris.

Joseph Middleton
Joseph Middleton

L'aclamat pianista Joseph Middleton està especialitzat en l'art de l'acompanyament de cançons i la música de cambra. Durant els últims nou anys ha estat director del festival Leeds Lieder, músic en residència al Pembroke College Cambridge i professor en la seva alma mater, la Royal Academy of Music. Joseph col·labora amb cantants internacionals com Thomas Allen, Ian Bostridge, Sarah Connolly, Lucy Crowe, Iestyn Davies, Wolfgang Holzmair, Christiane Karg, Katarina Karnéus, Simon Keenlyside, Felicity Lott, Christopher Maltman, John Mark Ainsley, Kate Royal, Carolyn Sampson i Roderick Williams. És convidat habitual a l'Alice Tully Hall de Nova York, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Konzerthaus de Viena, la Zürich Tonhalle, la Philharmonie de Colònia, la Philharmonie de Luxemburg, el Museu d'Orsay de París i el Wigmore Hall de Londres.