ticket CB
Matthias Goerne, baríton
Alexander Schmalcz, piano
Lieder de Schumann i Brahms
Diumenge 18 d'agost 19:30 h
sold out
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
Els programes de Matthias Goerne es caracteritzen per l'atenció als poemes; en aquesta ocasió, la vetllada reunirà tres poetes contemporanis, Heinrich Heine, August von Platen i Georg Friedrich Daumer (lligats per relacions no sempre amistoses), musicats per dos compositors tan propers com Robert Schumann i Johannes Brahms.
L'obra destacada
Lieder und Gesänge és un títol neutre per a una col·lecció de cançons apassionades com n'hi ha poques. Els cinc poemes de Platen i els quatre de Daumen ens parlen de pèrdues, retrets, dolor i desamors, i la música de Brahms ens sacseja gairebé amb violència, fins que arriba el bellíssim final, Wie bist du, meine Königin, que ens retorna la pau.
 
icon programRepertori
 
Robert Schumann
Abends am Strand, op. 45/3
Es leuchtet meine Liebe, op. 127/3
Mein Wagen rollet langsam, op. 142/4
 
Dichterliebe, op. 48
Johannes Brahms
Sommerabend, op. 85/1
Mondenschein, op. 85/2
Der Tod, das ist die kühle Nacht, op. 96/1
Meerfahrt, op. 96/4
 
Lieder und Gesänge, op. 32
 
Matthias Goerne
Matthias Goerne

Matthias Goerne és convidat regularment als festivals i auditoris més importants del món, com el Wigmore Hall de Londres o el Carnegie Hall de Nova York. En la seva important carrera com a intèrpret de lied l'han acompanyat pianistes com Pierre-Laurent Aimard, Leif Ove Andsnes, Alfred Brendel,Christoph Eschenbach, Elisabeth Leonskaja o Alexander Schmalcz. Des que va debutar com a cantant d'òpera al Festival de Salzburg el 1997 com a Papageno (Die Zauberflöte), ha estat convidat per actuar a la ROH de Londres, el Teatro Real de Madrid, la Semperoper de Dresden, la Metropolitan Opera House de Nova York o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Ha interpretat entre d'altres els papers wagnerians de Wolfram (Tannhäuser) i Kurwenal (Tristan und Isolde) i els protagonistes de Lear d'Aribert Reimann o Wozzeck d’Alban Berg.

Alexander Schmalcz
Alexander Schmalcz

Alexander Schmalcz va rebre les seves primeres classes de piano com a corista al Dresden Kreuzchor; va estudiar als Conservatoris de Dresden i Utrecht i a la Guildhall School of Music & Drama de Londres. Ha guanyat nombrosos premis, incloent-hi el concurs Nederlands Impressariat l'any 1995 (juntament amb el seu trio de piano) i el Premi Gerald Moore i el Premi d'acompanyant Megan Foster el 1996. Actua regularment a les sales de concert més importants com ara el Wigmore Hall de Londres, la Schubertiade Schwarzenberg, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Royal Opera House de Londres o el Kennedy Center de Washington DC. Treballa regularment amb cantants com Matthias Goerne, Konrad Jarnot o Stephan Loges. Els seus companys de música de cambra inclouen el Petersen Quartet i el violoncel·lista Claus Reichardt. És professor a la Hochschule "Robert Schumann" de Düsseldorf des de 1999.