ticket CB
Èlia Farreras-Cabero, soprano
Lucas Huber Sierra, piano
 
Inés López, mezzo
Jesús López Blanco, piano
 
Lieder de Schubert i d'altres
Artistes “Lied the Future” 2024: Acadèmia Christiane Iven & Wolfram Rieger
icon dayDimarts 20 d'agost 18 h
sold out
LiedTheFuture
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
El pianista i professor Wolfram Rieger, amic de la Schubertíada des de la primera edició i un referent imprescindible de l'Acadèmia, comparteix enguany la tutoria amb la soprano Christiane Iven, ara retirada dels escenaris i intensament dedicada a la docència; la seva activitat se centra a la Hochschule für Musik und Theater de Munic. Rieger i Iven són els tutors dels duos formats per Èlia Farreras-Cabero i Lucas Huber Sierra i per Inés López i Jesús López Blanco, que en aquest concert presentaran la feina feta durant tot el curs i, molt especialment, durant la setmana prèvia.
 
icon programRepertori
 
Lieder de Schubert i altres
 
Èlia Farreras-Cabero
Èlia Farreras-Cabero

Nascuda l'any 1999, cursà els seus estudis en l'especialitat de cant al Conservatori Professional de Música de Sabadell amb Elisenda Cabero. Actualment, cursa el grau superior a la Hochschule für Musik Hanns Eisler a Berlín amb Britta Schwarz. Complementa la seva formació amb grans especialistes com Wolfram Rieger, Martin Bruns, Thomas Quasthoff, Christoph Prégardien, Lluís Vilamajor o Ulrich Messthaler. Aquest any 2024 forma part del projecte català “Lied the Future” de la Schubertíada. Ha actuat en teatres i sales de concert tan emblemàtiques com la Konzerthaus de Berlín, el Palau de la Música Catalana, la Deutsche Oper de Berlín, l'Atlàntida de Vic o la Faràndula de Sabadell.

Inés López
Inés López

Nascuda en 1999, es va graduar a l'Escuela Superior de Canto de Madrid (ESCM) el 2022 i hi va rebre el premi de l'Asociación de Amigos de la ESCM al Premio Fin de Carrera Lola Rodríguez Aragón. Ha estat guardonada també amb el 2n premi i el premi Nuevo Talento en el III Concurso Nacional de Canto “Ciudad de Albacete”, el Premio de Zarzuela en el XXXIX Concurso Internacional de Canto “Ciudad de Logroño” i el 2n Premi i el Premio de Zarzuela en el II Concurso Internacional de Canto “Alcalá de Henares”. Va ser finalista en el IX Concurso Internacional de Canto “Alfredo Kraus” i ha estat beneficiària de la beca Deutschlandstipendium. Actualment, realitza un màster d'òpera en la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Stuttgart. En el terreny del lied, va ser seleccionada com LIFE New Artist pel Lied Festival Victoria de los Ángeles i col·labora sovint amb el pianista Jesús López Blanco.

Lucas Huber Sierra
Lucas Huber Sierra

Inicia els seus estudis pianístics a Madrid. Posteriorment es trasllada a Colònia i Lübeck (Alemanya), on es gradua a tots dos conservatoris amb les més altes qualificacions en les classes de Joseph Anton Scherrer i Konrad Elser. Rep importants impulsos de Claudio Martínez Mehner, Pierre-Laurent Aimard, Anthony Spiri, Thomas Quasthoff i Christoph Prégardien, entre altres. Durant el curs 23/24 forma part de l'acadèmia de lied del Heidelberger Frühling, sota la direcció artística de Thomas Hampson. Combina les seves activitats pedagògiques com a professor de piano amb el seu treball com a pianista acompanyant vocal a la Hochschule für Musik “Hanns Eisler” a Berlín. Actualment, estudia un màster d'acompanyament de Lied sota la tutela de Wolfram Rieger en aquesta mateixa institució.

Jesús Lopez Blanco
Jesús Lopez Blanco

Llicenciat en Piano a Musikene i en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja, aquest pianista gallec (Lugo,1990) s'especialitza en música de cambra i acompanyament vocal. Cursa el màster de Lied “Victoria de los Ángeles” a l'ESMUC becat pot la Fundació Victoria de los Ángeles, i un màster de Liedgestaltung a la Hochschule für Musik de Freiburg im Breisgau. Guardonat com a integrant de duos de cant i piano en diversos concursos, la seva activitat com a intèrpret l'ha dut a tocar a Alemanya, Itàlia, França i Espanya, participant en festivals com Volcadiva, LIFE Victoria o la Schubertíada, i acompanyant Josep Ramon Olivé, Cecilia Rodríguez, Belén Roig, Sebastià Peris, o Rocío Pérez. Actualment, compatibilitza la seva faceta interpretativa amb la docència en el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i l'Escola Superior de Canto de Madrid.

 
 
 

Els músics son becats del programa "Lied the Future" patrocinat per la Fundació Banc Sabadell

Banc Sabadell Fundació