ticket CB
Erika Baikoff, soprano
Julius Drake, piano
Lieder de Schubert, Schumann, Liszt, Dvořák i Txaikovski
Dimarts 20 d'agost 20:30 h
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
Una primera part centrada en el lied més romàntic, amb obres mestres com les Cançons de Mignon de Robert Schumann, donarà pas a una mirada al món eslau a la segona, amb una selecció de les Cançons gitanes d'Antonín Dvořák i un bloc dedicat a Piotr Ílitx Txaikovski que ens descobrirà algunes de les seves joies amagades.
L'obra destacada
Der Macht der Musik és un lied atípic, que pren forma pràcticament de cantata. El poema, que al·ludeix al poder evocador i guaridor de la música, suggereix a Franz Liszt una melodia que es mou entre la contemplació i la passió, una autèntica celebració de la música.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Alinde, D. 904
Viola, D. 786
Die Götter Griechenlands, D. 677
Schwestergruss, D. 762
Robert Schumann
Kennst du das Land, op. 98a/1
Nur wer die Sehnsucht kennt, op. 98a/3
Heiß mich nicht reden, op. 98a/5
So lasst mich scheinen, op. 98a/9
Franz Liszt
Die Macht der Musik, S. 302
Antonín Dvořák
Cançons gitanes, op. 55 (selecció)
Piotr Ílitx Txaikovski
No era jo un petit bri d'herba?, op. 47/7
Nits de follia, op. 60/6
El rossinyol, op. 60/4
Els estels gentils brillaven per a nosaltres, op. 60/12
Si el dia regna, op. 47/6
 
Erika Baikoff
Erika Baikoff

La soprano russo-americana Erika Baikoff s'ha graduat recentment en el Lindemann Young Artist Development Program de la Metropolitan Opera; en el marc d'aquest programa va cantar els papers de Xenia (Boris Godunov) i Barbarina (Le nozze di Figaro). Entre 2018 i 2020 va ser membre de l'Studio de l'Òpera Nacional de Lió. El 2022 va debutar a la Schubertíada i a la Chamber Music Society del Lincoln Center. El 2019 va rebre el primer premi en el Concurs Internacional de Lied Helmut Deutsch i en el Concurs Nadia et Lili Boulanger. És alumni de l'Atelier Lyrique del Festival de Verbier, en el qual va cantar Musetta (La Bohème), i de la Académie Vocal Residency del Festival d'Ais de Provença. Té una diplomatura en Humanitats de la Universitat de Princeton i un màster en Música de la Guildhall School of Music and Drama.

Julius Drake
Julius Drake

Julius Drake viu a Londres i gaudeix d'una reputació internacional com un dels millors instrumentistes del seu camp, col·laborant amb molts dels principals artistes del món. «The New Yorker» l'ha descrit com un “pianista acompanyant sense parió”. Apareix regularment en els principals auditoris i festivals de música. El seu apassionat interès per la cançó ha generat invitacions per dissenyar sèries de cançons per al Wigmore Hall de Londres, la BBC i el Royal Concertgebouw, Amsterdam. La seva sèrie anual de recitals de cançons –Julius Drake and Friends– a l'històric Middle Temple Hall de Londres ha presentat recitals amb molts cantants destacats com Thomas Allen, Olaf Bär, Ian Bostridge, Angelika Kirchschlager, Iestyn Davies, Veronique Gens, Felicity Lott, Simon Keenlyside, Christopher Maltman o Christoph Prégardien.