ticket CB
Andrè Schuen, baríton
Daniel Heide, piano
Lieder de Schumann
icon dayDijous 24 d'agost 20:30 h
ticket
sold out
Seducció. Andrè Schuen no deixa ningú indiferent. La combinació de veu, presència, elegància i sinceritat sedueix des de fa sis anys el públic de Vilabertran, que gaudeix del seu art en exclusiva: malgrat la seva fama mundial, els únics concerts de Schuen fins ara a Catalunya han tingut lloc en el marc de la Schubertíada. Enguany vindrà des del Festival de Salzburg, on estarà interpretant el paper del comte d'Almaviva a Les noces de Fígaro de Mozart. Un dels cantants més valorats i demandats actualment en el món de la lírica, en el marc íntim de Vilabertran.
 
icon programRepertori
 
Robert Schumann
Der Schatzgräber, op. 45/1
Frühlingsfahrt op. 45/2
Der frohe Wandersmann op. 77/1
Der Einsiedler, op. 83/3
 
Liederkreis, op. 39
 
Dichterliebe, op. 48
 
Andrè Schuen
Andrè Schuen

Originari del Tirol del Sud (Itàlia), va créixer parlant tres llengües (ladí, italià i alemany), una versatilitat que es reflecteix en el seu repertori. Tot i que va començar estudiant violoncel, va estudiar posteriorment cant al Mozarteum de Salzburg amb Horiana Branisteanu i Wolfgang Holzmair, graduant-se el 2010. Des de llavors fins el 2014 va formar part de l'Òpera de Graz. Amb el seu company de lied Daniel Heide, se'l pot escoltar en auditoris com el Wigmore Hall de Londres, la Schubertiade, la Schubertíada, el Heidelberger Frühling, el Festival de Lieder d'Oxford, el Prinzregententheater de Munic, el Concertgebouw d'Amsterdam o el Konzerthaus de Viena. Els seus papers d'òpera inclouen Guglielmo (Cosí fan tutte), Figaro i el Comte d'Almaviva (Les noces de Figaro), Don Giovanni o Eugene Onegin.

Daniel Heide
Daniel Heide

És un dels pianistes acompanyants i de cambra més sol·licitats de la seva generació, que ofereix concerts per tota Europa i Àsia des de la seva graduació a la Hochschule für Musik “Franz Liszt” de Weimar. Entre els seus cantants habituals hi ha Andrè Schuen, Christoph Prégardien o Roman Trekel; ha tocat també amb Marie Seidler, Hanno Müller-Brachmann, Luca Pisaroni, Ruth Ziesak, Katharina Konradi i Konstantin Krimmel. En el terreny de la música de cambra ha fet concerts amb solistes com Tabea Zimmermann, Antje Weithaas, Wolfgang Emanuel Schmidt, Jens Peter Maintz, Friedemann Eichhorn, Barbara Buntrock, Julian Steckel o Konstanze von Gutzeit. El seu CD “Poêmes” amb la mezzosoprano Stella Doufexis, amb cançons de Claude Debussy, va rebre el Premi de la Crítica Discogràfia Alemanya 2013 i el CD amb Andrè Schuen, amb lieder de Robert Schumann, Hugo Wolf i Frank Martin, el premi ECHO Klassik 2016 com a jove artista de l'any.