ticket CB
Ana María Valderrama, violí
David Kadouch, piano
Obres de Poulenc, Hahn, García Lorca i Falla
icon dayDilluns 1 de maig 13:00 h
 
 
Les músiques de Federico García Lorca
MATINAL DE VIOLÍ
 
Federico García Lorca va ser músic abans que poeta, així el van descriure els qui van ser testimonis del seu talent musical en la seva infància i joventut. El programa d'aquest recital ens proposa un viatge a l'univers musical al voltant de la figura del gran poeta i humanista. Ana María Valderrama, una de les més destacades violinistes espanyoles, ha enregistrat recentment amb el pianista David Kadouch aquest programa colorista que tancarà la Schubertíada d'enguany.
 
icon programRepertori
 
Francis Poulenc
Sonata per a violí i piano, FP. 119
Reynaldo Hahn
Sonata per a violí i piano en do major
Federico Garcia Lorca
Cançons (selecció)
Manuel de Falla
Dança núm. 1 de "La vida breve"
 
Ana María Valderrama
Ana María Valderrama

Guanyadora del 1r premi i el premi especial del públic en el Concurs Internacional de Violí Pablo Sarasate (2011), Ana María s'ha convertit en la primera violinista espanyola que guanya aquest prestigiós premi. Així mateix, ha guanyat altres competicions importants, com el Concurs Internacional de Violí de Lisboa o El Primer Palau (Barcelona). Ha desenvolupat una intensa carrera de concert en països com Anglaterra, Alemanya, França, Itàlia, Portugal, Grècia, Espanya, Estònia, Rússia, Jordània, Tunísia, Mèxic, Colòmbia, Panamà o Estats Units. Va estudiar a l'Escuela Superior de Música Reina Sofia i va completar els seus estudis de mestratge a la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" de Berlín. Va ser guardonada amb la màxima distinció en el Master Instrumentalsolist a la UDK de Berlín. Des de 2013 és professora de violí al Real Conservatori Superior de Música de Madrid.

David Kadouch
David Kadouch

Nascut el 1985, David Kadouch es va formar al Conservatori de Niça, el Conservatori de París i l'Escola Reina Sofia de Madrid. Als tretze anys va actuar al Metropolitan Hall de Nova York i als catorze al Conservatori Txaikovski de Moscou, i el 2005 va ser convidat per les Acadèmies de Salzburg i Verbier, on va rebre el Prix d'Honneur el 2009. A més va ser nomenat Révélation de l'any 2010 per Les Victoires de la Musique de França i Young Artist of the Year en els Classical Music Awards 2011. Actua habitualment en concerts de cambra amb Renaud i Gautier Capuçon, Edgar Moreau o Sol Gabetta, així com amb els Quartets Ebène, Modigliani i Quiroga. També ha actuat amb la Zurich Tonhalle Orchestra, la BBC Symphony Orchestra, l'Orchestre Philharmonique de Radio France o l'Orchestre National de France.