Schubertíada Cantabria
Friday 29 April
19:30 h
Iglesia de Santa María de los Ángeles (San Vicente de la Barquera)
Katharina Konradi
Saturday 30 April
19:30 h
Palacio de Sobrellano (Comillas)
Till Fellner
Sunday 1 May
12:00 h
Casa-Museo Jesús de Monasterio (Casar de Periedo, Cabezón de la Sal)
Cosmos Quartet
Scenarios
Iglesia de Santa María de los Ángeles
Iglesia de Santa María de los Ángeles
Construïda entre els segles XIII i XVI sobre una altra església anterior, aquest temple de model mixt mostra característiques del gòtic muntanyès. En el seu exterior destaca la gran torre fort, així com les seves dues portes romàniques.
En el seu interior, que compta amb tres altes voltes ogivals, destaca el retaule major barroc, les seves diferents capelles i altars i el terra de fusta de roure que acull enterraments de l'època. Una de les peces mes importants és el sepulcre de l'Inquisidor Antonio del Corro (S. XVI), considerada com una de les mes belles escultures funeràries del país.

C. Alta, 24, 39540 San Vicente de la Barquera

Iglesia de Santa María de los Ángeles
Casa-museo Jesús de Monasterio
El palau barroc, promogut per Sebastián Gómez de la Torre i Velarde el 1730, és una edificació de planta quadrada, amb torre adossada en l'angle sud-oest, capella exempta al sud-est i façana principal orientada al sud. La construcció corresponent al palau presenta dues plantes i coberta a quatre aigües, amb predomini de carreus de bona grandària i factura a la façana principal, torre, capella i cantoneres; la resta de les façanes de l'edifici estan aparellades amb maçoneria i arrebossat.
Durant anys aquest palau va ser la residència d'estiu de l'il·lustre compositor i violinista càntabre Jesús de Monasterio y Agüeros, que hi va morir en 1903, i actualment és la Casa museu Jesús de Monasterio.

Bo. Casar, 197, 39591 Casar de Periedo

Iglesia de Santa María de los Ángeles
Palacio de Sobrellano
Sobrellano està format per la residència d'estiu i la capella-panteó del marquesat de Comillas. Tots dos edificis van ser dissenyats entorn el 1880 en estil neogòtic per l'arquitecte català Joan Martorell. En el palau destaca l'ús dels materials nobles. El hall central, il·luminat per vidrieres policromades, rep al visitant i permet l'accés a les estances situades a la primera planta. A la planta baixa hi ha altres estances com el saló principal, decorat amb pintures murals d'Eduard Llorens.
La capella-panteó, concebuda com una catedral en miniatura, conté escultures de Joan Roig, Josep LLimona i Agapit Vallmitjana. L'òrgue, d'estil romàntic, és de Cayetano Villardebó i les vidrieres són d'Eudald Ramon I Amigó. El setial, els bancs i dos reclinatoris van ser dissenyats per Antoni Gaudí.

Barrio el Parque, 8, 39520 Comillas

MapaCantabria azul marcado

Supported by

LAuditori web     LogoAFS n H100     Inaem Web

Organized by

LogoAFS n H100