ticket CB
Biel Garriga, cello
Quatuor Hanson
Works by Bach, Haydn & Schumann
Tribute to Master Jesús de Monasterio
sold out
 
Jesús de Monasterio va destacar, a més de com a esplèndid violinista, com a pedagog, sent el mestre de Pau Casals, entre d'altres. És per això que en aquest concert sonarà una de les Suites de Bach, obra fetitxe lligada al llegendari violoncel·lista. Una altra faceta de Monasterio va ser la seva incansable tasca com a promotor i organitzador de concerts. La seva aposta més decidida va ser pels quartets de corda, i va organitzar nombrosos cicles itinerants per diverses ciutats espanyoles amb formacions franceses i alemanyes. Això va obrir les portes del gènere rei de la música de cambra a Espanya. Li retem homenatge amb la presència del Quartet Hanson, provinent de París, un dels més puixants del circuit internacional.
 
icon programRepertoire
 
Johann Sebastian Bach
Cello Suite No.2 in D minor, BWV 1008
Joseph Haydn
String Quartet No. 49 in B minor, op. 64/2, Hob. III:68
Robert Schumann
String Quartet No. 1 in A minor, op. 41/1
 
Biel Garriga
Biel Garriga

Nascut el 2006, inicia els seus estudis musicals a Malgrat de Mar. Actualment, estudia amb Peter Thiemann, professor al Conservatori Superior Liceu. Ha assistit també a masterclasses amb Daniel Mitnitsky, Hilel Zori i Gary Hoffman, i durant els últims anys ha participat en els cursos de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona. Ha actuat al Gran Teatre del Liceu, el Paranimf de la Universitat de Barcelona, el teatre i la catedral de Solsona, i a Cervera de la Marenda, entre altres llocs. El juny de 2023 va ser el solista d'una orquestra de trenta violoncels organitzada per motiu de celebració de la diada Pau Casals, dirigida pel mestre Antoni Ros Marbà, i forma part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Toca amb un violoncel Laberte del 1921 cedit per la Fundació Pau Casals, un instrument que va pertànyer al mateix Pau Casals.

Quatuor Hanson
Quatuor Hanson

Anton Hanson, Jules Dussap, violins | Gabrielle Lafait, viola | Simon Dechambre, cello

The Hanson Quartet was founded in 2013 in Paris. It has forged a distinct musical identity embracing a wide spectrum of musical horizons, and has worked with internationally recognized figures such as Hatto Beyerle and Johannes Meissl as well as with representative Quartets of the French School such as Ebène and Ysaÿe. The Hanson Quartet is also engaged with contemporary composers such as Toshio Hosokawa, Wolfgang Rihm and Mathias Pintscher. It has gained a number of international awards, at the Geneva competition, the Joseph Haydn Competition in Vienna and at the Lyon Chamber Music competition. The Quartet perform in prestigious venues such as the Louvre Auditorium, the Wigmore Hall in London, the Philharmonie of Paris, the Victoria Hall in Geneva, the ORF Kulturhaus in Vienna and they regularly perform in Asia. They regularly appear together with musicians such as Bertrand Chamayou, Edgar Moreau, Adam Laloum, Pierre Genisson, Bruno Philippe, Vadim Kholodenko and Guillaume Bellom.