PREMI FRANZ SCHUBERT

L'Associació Franz Schubert ha instituït el Premi Franz Schubert, per tal d'impulsar la difusió de la figura i el llegat del compositor austríac. El premi s'atorga en dues categories:

  • En primer lloc, a una personalitat que hagi fet una contribució singular i profunda al repertori schubertià al llarg d’una extensa trajectòria.
  • En segon lloc, a un jove talent del camp de la interpretació musical, amb l'objectiu de fomentar la seva carrera. Les seves interpretacions es divulgaran mitjançant concerts als festivals promoguts per l’Associació dintre de la Schubertíada.

El Premi Franz Schubert rep el suport de la Fundació Banc Sabadell

LAuditori web
SchubertCompleto AFS
PREMI FRANZ SCHUBERT 2022

El jurat internacional ha decidit concedir el Premi Franz Schubert a Brigitte Fassbaender i Fleur Barron.

Brigitte Fassbaender (Berlín, 1939), mezzosoprano i directora teatral, va ser la primera dona que va interpretar i va enregistrar els tres grans cicles de lied de Schubert: Die schöne Müllerin, Winterreise i Schwanengesang. Ha estat guardonada per tractar-se de, en paraules del jurat, “una personalitat del món musical que, al llarg de la seva dilatada trajectòria, ha influït de manera decisiva en la recepció del repertori de Franz Schubert”.

Brigitte Fassbaender
Fleur Barron (Newtownards, Irlanda, 1988), és una jove mezzosoprano de la qual el jurat ha valorat "el seu apassionat compromís amb la cançó poètica i el seu interès per l'obra de Franz Schubert". A més, el seu afany per explorar nous reptes artístics posant els lieder de Schubert en context amb compositors contemporanis provinents d'altres cultures musicals demostra també el seu compromís amb el diàleg intercultural.

Fleur Barron
EL JURAT

El jurat estigué format per Marc Busquets (director artístic de la Fundació Victoria de los Ángeles des del 2017); Julius Drake (pianista, catedràtic de la Universitat de Graz, Àustria); Mónica Lorenzo (coordinadora artística de l'Orquesta y Coro Nacionales de España); Leticia Martín (directora de producció i adjunta a la producció artística del Gran Teatre del Liceu) i Victor Medem (director de l'Associació Franz Schubert).

Nota de premsa

PREMI FRANZ SCHUBERT 2021

El jurat internacional va decidir el 22 de maig de 2021 concedir el Premi Franz Schubert a Alfred Brendel i a Samuel Hasselhorn.

Alfred Brendel (Wiesenberg, Moravia, 1931) és un destacat pianista i escriptor que es va retirar dels escenaris a final de 2008 després de rebre nombrosos premis al llarg de la seva carrera. És una autoritat absoluta en l'obra de Franz Schubert i la seva influència en intèrprets, programadors i premsa especialitzada ha estat crucial per al reconeixement en la seva justa mesura del valor de l'obra pianística del compositor austríac.

AlfredBrendel
Samuel Hasselhorn (Gotinga, Alemania, 1990) és un jove baríton amb un gran potencial en el repertori de la cançó poètica i amb una especial afinitat amb el repertori schubertià. El seu compromís amb el gènere del lied ha marcat la seva trajectòria des dels inicis, quan va rebre premis de destacades competicions internacionals. Ha estat membre de l'Òpera Estatal de Viena i ha actuat en destacats escenaris internacionals, col·laborant amb rellevants pianistes.

AlfredBrendel
EL JURAT

El jurat estigué format per Jonathan Brown (violista, membre del Quartet Casals), Johannes Bultmann (director general de SWR Classic), Antoni Colomer (periodista, conferenciant i autor), Victor Medem (director de l'Associació Franz Schubert) i Elisabeth Reischl (programadora artística de la Konzerthaus Wien).